Књижевну манифестацију "СПИС" први пут организује Српска читаоница "Лаза Костић" Сомбор, уз снажну подршку издавача и писаца из Сомбора, као и неколико издавача и писаца у Србији, Мађарској, Хрватској и Републици Српској.

Своје учешће потврдили су: Педагошки факултет из Сомбора, Градска библиотека "Карло Бијелицки" Сомбор, библиотеке из Куле, Врбаса и Краљева, Галерија "Милан Коњовић", Историјски архив Сомбор и Градски музеј Сомбор. Поред Сомборске читаонице, своју издавачку делатност представиће и Иришка читаоница.

Учешће на сајму потврдила су и Удружења грађана: Буњевачко коло, Коло Српских сестара, ЗУС "Коријени" и УГ "Норма" Сомбор.

Посебан штанд на овој књижевној манифестацији имаће чланови Сомборске читаонице, Универзитетски професори и доктори наука: Тихомир Петровић, Саша Радојчић, Мара Кнежевић, Милош Петровић, Милош Шумоња, Стојан Бербер, професор, књижевник и лекар /медицински академик/, аутори књига Рада Ђошан Китић, Здравко Боројевић, Петар Арамбашић...
Самосталне наступе имају: Давид Кецман Дако, песник, прозни писац и есејиста, књижевни позоришни и ликовни критичар, добитник Октобарске награде Града Сомбора, који ће на отварању сајма говорити о Сомборском књижевном и издавачком стваралаштву.

Бранислав Бељански изложити ће преко сто књига и публикација његовог оца Миленка Бељанског /1996/, чија је основна тематика била историја Сомбора и околних места.
На сајму ће своје радове изложити Гордана Блануша, Ђорђе Јањатовић као и други писци и књижевни ствараоци из Сомбора.

Посебну част и радост организатору и грађанима Сомбора својом најавом учешћа учиниће: Српска Самоуправа из Будимпеште, Научни и културни центар "Милутин Миланковић" из Даља, Српски културни центар из Вуковара и Културно-просвјетно друштво "Васо Пелагић" Пелагићево. Учешћем ових излагача и издавача, ова ће манифестација у својој првој години добити регионални значај.

Поред изложбе књига, планирани су и други садржаји:
- у петак, 2. фебруара од 18 сати биће речи о Издавачкој делатности Срба у Хрватској.
- у суботу, 3. фебруара од 11 сати планиран је округли сто на тему "Како унапредити издавачку делатност изван метропола"
- у суботу, 3. фебруара од 17 сати планирано је представљање књиге "Вила са Чакора" која је доживела три допуњена издања и штампана у 1500 примерака.
- У недељу, 4. фебруара од 11 сати УГ "Буњевачко коло" представља своја издања: Четири Вика од првог помена Буњевачког имена у Бачкој и Раванградска сновиђења међ билим фирангама.

Отварање сајма је у петак, 2.фебруара у 11 сати а очекује се да манифестацију отвори Градоначелник града Сомбора Антонио Ратковић.