У организацији Историјског архива Сомбор и Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ у просторијама Дечјег одељења библиотеке, у уторак 2. фебруара одржана је промоција Историјског архива Града Новог Сада и презентација  њихове издавачке делатности. Окупљене је у име домаћина поздравио Бранислав Ћурчић, директор Историјског архива Сомбор, изразивши задовољство што се наставља сарадња и презентовање рада других  Историјских архива у овој нашој средини. 

Петар Ђурђев, директор Историјског архива Града Новог Сада истакао је значај адекватног смештаја и чувања архивске грађе, јер је она битан сведок пређашњих догађаја. Ових дана почиње пресељење архивске грађе Историјског архива Града Новог Сада у нову, савремено опремљену зграду, која задовољава високе стандарде у погледу смештаја и заштите архивске грађе.

О издавачкој делатности говорио је Душко Пантелић, виши архивист и историчар, представљајући нова издања: Зборник архивске грађе-„Записници Проширеног савета града Новог Сада 1922-1923“ и „Годишњак Историјског архива“ бр. 9. Душко Пантелић се осврнуо на почетак издавачке делатности, која датира из 1980. године и до сад је обухватила издавање аналитичких инвентара, каталоге докумената фондова друштвено-политичких организација те каталоге изложби.