У просторијама Дечијег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, у уторак, 4. октобра свечано је отворена изложба фотографија „Деца у Великом рату 1914-1918“, аутора Наде Петровић, др Видоја Голубовића и Предрага Павловића.

 Окупљене је пригодним речима поздравио Саша Сабадош, из Историјског архива Сомбор, а програм је водио Алекса Зарев. Један од аутора изложбе, др Видоје Голубовић истакао је да не постоје тачни подаци колико је деце и младих страдало у ратним дејствима  Првог светског рата. Изложба представља дар Удружења ратних добровољаца деци и свима онима који желе да чују о њиховом страдању, како се њихова жртва никад не би заборавила.

У наставку програма емитован је документарни филм посвећен Милану Тепићу и Стојадину Мирковићу, који су страдали приликом дизања у ваздух барутане Беденик код Бјеловара, септембра месеца 1991. године. Аутор књиге Новица Пешић скренуо је пажњу како су у књизи исправљене раније објављене недоследности у догађајима који ће претходити трагичном крају живота ова два припадника војске.

Овим издањем Удружење ратних добровољаца је дала свој допринос како би се сачувало сећање на савременике који су показали несебичну љубав према домовини, за коју су дали своје животе. Поред бројних гостију, догађају су присуствовали и ученици Гимназије „ Вељко Петровић“ из Сомбора.